Yemek hayattır. Yetiştirdiğimiz ve yediğimiz besinler, vücudumuzu canlı tutarken kültürümüzü karakterize eder ve ne olduğumuzu belirleyen faktörler arasındadır.
“Ekolojik tarım; Toprağı, suyu ve iklimi korur, sağlıklı tarımı sağlar, bugün ve yarın için sağlıklı besinler üretir, biyoçeşitliliği destekler, kimyasal ilaçlar ve genetik mühendisliği ile çevreye zarar vermez.” Greenpeace Araştırma Laboratuvarları Dr. Reyes Tirado ekolojik tarımı böyle tanımlıyor.
Ekolojik tarım yapmak için gerekli önceliklerden biri sertifikasyon komitesine başvuruda bulunmaktır. Tarlaya ekilecek ürün için çeşit ve tür bazında herhangi bir sınırlama yoktur ancak ekilecek ürünün kimyasal ilaç ve hormon kullanılmadan üretilmiş olması gerekmektedir. Ekilecek toprakta hastalık ve zararlılar kontrol altına alınmalı ve bu kontrol aşamasından sonra ekime başlanmalıdır. Dikim sırasında dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da aynı ürünün ekim yapılmaması gerektiğidir. tarım alanlarında da aynı alan. Bu durum toprağın fakirleşmesine, topraktaki besin kaynaklarının azalmasına ve ekilen bitkide hastalıkların artmasına neden olur. Bu nedenle monokültür uygulamalarından kaçınılmalı ve ekim nöbeti planlaması yapılmalıdır. Daha sonra ekim alanında sulamaya özen gösterilmeli, kaynaklar verimli ve planlı bir şekilde kullanılmalıdır.